Νουγκατίνα

Πλούσια σε κρέμα με στρώσεις από τραγανά μπισκότα αμυγδάλου, η Νουγκατίνα είναι διάσημη για τη φίνα γεύση της.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2 ώρες

Μπισκότα-βάσεις
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με την αμυγδαλόσκονη και τα ενσωματώνουμε στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 δόσεις και το απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλες ή επιφάνειες σιλικόνης σε λεπτό πάχος, δίνοντάς του παράλληλα ορθογώνιο σχήμα (περίπου 22Χ22 εκ.). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για περίπου 25-30 λεπτά.

Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα 500γρ. την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στη μέση. Τα τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους. Λίγο πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’ αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα χλιαρύνει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Αν είναι πολύ ρευστή η κρέμα την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να πήξει.

Συναρμολόγηση
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε ένα ορθογώνιο τσέρκι διαστάσεων περίπου 22Χ22 εκ. Βάζουμε το ένα μπισκότο, το καλύπτουμε με τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με μπισκότο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini