Σουφλέ με βατόμουρα

Ένα γλυκό σε ροζ απόχρωση για τους ερωτευμένους και όχι μόνο...

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ45΄
ΨΗΣΙΜΟ8΄-15΄(ανάλογα με το σκεύος)

Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι της βανίλιας. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει μα κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Από αυτήν ζυγίζουμε και κρατάμε 500 γρ. για το σουφλέ. Η υπόλοιπη τρώγεται σκέτη και είναι μια πολύ ωραία κρέμα.

Σουφλέ
Πολτοποιούμε τα βατόμουρα μαζί με τη μισή ζάχαρη στο μπλέντερ, πολύ καλά. Τα σουρώνουμε για να φύγουν οι σπόροι και τα ρίχνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα και, ανακατεύοντας απαλά, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των βατόμουρων.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος του σουφλέ χωρητικότητας 1,5 λίτρου ή 6 ατομικά. Τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά τα τοιχώματα και ο πυθμένας. Γεμίζουμε το πυρίμαχο σκεύος με το μείγμα αφήνοντας 2 εκ. από την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 12-15 λεπτά εάν χρησιμοποιούμε σκεύος του 1,5 λίτρου και για 8 λεπτά εάν χρησιμοποιούμε ατομικά. Το σουφλέ θα φουσκώσει στο ψήσιμο. Μόλις το βγάλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως, γιατί χάνει πολύ γρήγορα τον όγκο του.

TIPΤο παραπάνω σουφλέ μπορούμε να το φτιάξουμε αντικαθιστώντας τα βατόμουρα με φράουλες. Ή αντί ολόκληρων φρούτων να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες κατεψυγμένες πούλπες, μειώνοντας την ποσότητα του φρούτου κατά 50 γρ.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe cake chocolatecake chocolatchip meltedcake gianduja hezelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake forestfruits colors cream vanilla happy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16