Τάρτα σοκολάτα με ροδόνερο Χίου

Προσφέρετε στους αγαπημένους σας αυτή την τάρτα σοκολάτας που κρύβει μέσα της την πεμπτουσία του τριαντάφυλλου.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ45΄
ΨΗΣΙΜΟ50΄
ΑΝΑΜΟΝΗ3 ώρες

Τάρτα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της τάρτας μαζί, εκτός από τα 30 γρ. σοκολάτας, είτε με τα χέρια μας είτε στο μίξερ με το φτερό. Μόλις γίνει μια ενιαία ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Την ανοίγουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 2,5 εκ. περίπου (όσο μπορούμε πιο λεπτή σε πάχος). Τοποθετούμε μέσα μια μεμβράνη ή λαδόκολλα (αφήνουμε να εξέχει) και βάζουμε φασόλια ή ρύζι ώστε να μη φουσκώσει η τάρτα στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 130°C. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ή τη μεμβράνη με το ρύζι ή τα φασόλια και ψήνουμε την τάρτα μόνη της για 20 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και ξεφορμάρουμε. Μ’ ένα πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια με τη λιωμένη κουβερτούρα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε «μόνωση» για να μην πάρει υγρασία η τάρτα μας από την κρέμα.

Γέμιση
Ρίχνουμε τα ροδοπέταλα μέσα στην κρέμα γάλακτος (κρατάμε ελάχιστα κατά μέρος) και βάζουμε στη φωτιά. Πριν αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 1 ώρα κατά μέρος και σουρώνουμε τα ροδοπέταλα πιέζοντας για να βγει όλος ο χυμός τους. Ζυγίζουμε την κρέμα έτσι ώστε να έχουμε πάλι 350 γρ. (εάν είναι λιγότερη προσθέτουμε τόση ώστε να έχουμε 350 γρ.) Ξαναβάζουμε στη φωτιά την κρέμα μόνη της και λίγο πριν πάρει βράση την κατεβάζουμε και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε το μέλι και το ροδόνερο κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν κρυώσει το μείγμα και γίνει κάπως παχύρρευστο, γεμίζουμε την τάρτα προσθέτοντας στο εσωτερικό της λίγα από τα ροδοπέταλα που είχαμε κρατήσει κατά μέρος. Αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο να παγώσει και πασπαλίζουμε με κακάο.

TIPΜπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ροδοπέταλα με ροδόνερο. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήσουμε 100 γρ. ροδόνερο αλλά αυξάνουμε και την ποσότητα της κουβερτούρας κατά 50 γρ.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe specialorder chocolate darkchoclate birthdaycake gold or
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love tart fig cream vanilla