Τάρτες με καρύδια και καραμέλα

Τσάι ή καφέ; Ένα απογευματινό κάλεσμα με ροφήματα οφείλει να συνοδεύεται από τάρτες με καρύδια και καραμέλα.

Ποσότητα2 τάρτες διαμέτρου 10 εκ. ή 12 μικρές
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΨΗΣΙΜΟ20΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Ζύμη
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους ικανούς να καλύψουν τις φόρμες που θα χρησιμοποιήσουμε( 2 φόρμες τάρτας 10 εκ. και ύψους 5-6 εκ. ή 12 μικρές.) Μεταφέρουμε τους δίσκους στις φόρμες και τους πιέζουμε να εφαρμόσουν καλά στις γωνίες και στα πλαϊνά. Βάζουμε στο εσωτερικό τους μεμβράνη αφήνοντάς την να εξέχει και από πάνω ρίχνουμε ωμό ρύζι γεμίζοντάς τες μέχρι πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τις μεμβράνες με το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά έως ότου οι βάσεις πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι. Αποσύρουμε πριν βράσουν και αφήνουμε κατά μέρος. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις σχηματιστεί μια σκούρα καραμέλα, προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος προσέχοντας γιατί το μείγμα θα αφρίσει.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Με αυτό γεμίζουμε τις τάρτες. Διατηρούμε εκτός ψυγείου.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Wake me up when September ends  because it means
  •    4
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef