Τούρτα με κρέμα κάστανο

Μια τούρτα με κάστανο που θα σερβίρετε με καφέ, τσάι, λικέρ, ρούμι ή κονιάκ ένα χειμωνιάτικο απόγευμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ30΄

Βάση
Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί ως εξής: ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Στερεώνουμε επάνω της ένα μεταλλικό μπολ και ρίχνουμε σε αυτό την άχνη και τα αυγά. Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ, μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι και την κανέλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά, τρυπώντας το στο κέντρο με ένα μαχαίρι· θα πρέπει το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα και δοκιμάζουμε ξανά σε άλλο σημείο. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρουμε, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό.

Κρέμα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα κάστανο και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα κομματάκια από τα μαρόν γλασέ (κρατάμε λίγα για διακόσμηση) και ανακατεύουμε ξανά.

Συναρμολόγηση
Ξεφορμάρουμε τη βάση και την κόβουμε οριζοντίως (με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού) σε δύο δίσκους με ίδιο πάχος. Τους βρέχουμε με το σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στον ένα δίσκο και καλύπτουμε με τον άλλο. Πασπαλίζουμε με άχνη, διακοσμούμε με τα μαρόν γλασέ που κρατήσαμε κατά μέρος και σερβίρουμε.

TIPΔείτε τη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας κρέμα κάστανο.

 

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef love charlottee forestfruits cream pink
  • Steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry hazelnut millefeuille pralina hazelnut crisp tasty
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop white almond cream forestfruit pallas
  •  650 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe today skaitvchannel lovesweets
  •      !!!! steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial artistic style cremcaramel pastrychef pastrylife homemade recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial jams sweetspoon summer fruits color colorful love