Ζελέ με γλυκό κρασί και φύλλα χρυσού

Σερβιρισμένο με αληθινά φύλλα χρυσού, αυτό το γλυκό θα δώσει λάμψη σε κάθε επίσημη περίσταση.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 7
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 ώρες

Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσει να πήζει (τόσο που να ζαρώνει ελαφρώς η επιφανεί, αλλά να μην σταθεροποιηθεί τελείως). Τότε, κολλάμε στην επιφάνεια του ζελέ τα φύλλα χρυσού. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να διασπαστούν σε μικρά κομμάτια και να πάνε παντού. Γεμίζουμε ψηλά ποτήρια σαμπάνιας και τοποθετούμε σε κάθε ένα από αυτά μία με δύο ρόγες σταφύλι. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς το ζελέ (για 3 ώρες τουλάχιστον) και σερβίρουμε.

TIPΑν θέλουμε να πήξει πιο γρήγορα το ζελέ και να μειώσουμε το χρόνο αναμονής, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε πάνω από παγάκια.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  •   jennybalatsinou vkikilias
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new