Ζελέ με γλυκό κρασί και φύλλα χρυσού

Σερβιρισμένο με αληθινά φύλλα χρυσού, αυτό το γλυκό θα δώσει λάμψη σε κάθε επίσημη περίσταση.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 7
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 ώρες

Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσει να πήζει (τόσο που να ζαρώνει ελαφρώς η επιφανεί, αλλά να μην σταθεροποιηθεί τελείως). Τότε, κολλάμε στην επιφάνεια του ζελέ τα φύλλα χρυσού. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να διασπαστούν σε μικρά κομμάτια και να πάνε παντού. Γεμίζουμε ψηλά ποτήρια σαμπάνιας και τοποθετούμε σε κάθε ένα από αυτά μία με δύο ρόγες σταφύλι. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς το ζελέ (για 3 ώρες τουλάχιστον) και σερβίρουμε.

TIPΑν θέλουμε να πήξει πιο γρήγορα το ζελέ και να μειώσουμε το χρόνο αναμονής, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε πάνω από παγάκια.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao