Ζελέ με γλυκό κρασί και φύλλα χρυσού

Σερβιρισμένο με αληθινά φύλλα χρυσού, αυτό το γλυκό θα δώσει λάμψη σε κάθε επίσημη περίσταση.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 7
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 ώρες

Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσει να πήζει (τόσο που να ζαρώνει ελαφρώς η επιφανεί, αλλά να μην σταθεροποιηθεί τελείως). Τότε, κολλάμε στην επιφάνεια του ζελέ τα φύλλα χρυσού. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να διασπαστούν σε μικρά κομμάτια και να πάνε παντού. Γεμίζουμε ψηλά ποτήρια σαμπάνιας και τοποθετούμε σε κάθε ένα από αυτά μία με δύο ρόγες σταφύλι. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς το ζελέ (για 3 ώρες τουλάχιστον) και σερβίρουμε.

TIPΑν θέλουμε να πήξει πιο γρήγορα το ζελέ και να μειώσουμε το χρόνο αναμονής, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε πάνω από παγάκια.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasspirit christmasrecipes newissue magazine christmascookies gingerbread
  •  !      20
  • seminar with a greek pastryGod steliosparliaros 1 sweets selfie greece
  • Shoeobsbroguesbrowncartoncrocsshoes shoeobsShoeobs1208 shoeobsshoes shoepinkshoepinkshoeShoeobs1208 shoes shoeobs shoeaddict shoeholic shoejungle shoelover
  •      cranberries   Tahiti
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasinspiration christmasiscoming christmascake cake white foodstyling