Κόκκινη σαρλότ με βανίλια

Μια εντυπωσιακή σαρλότ με κόκκινη μαρμελάδα, κρέμα βανίλιας και σμέουρα, ό, τι πρέπει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ90΄
ΨΗΣΙΜΟ10΄-12΄
ΑΝΑΜΟΝΗ4 ώρες

Μπισκότο
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τους κρόκους με 100 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο και τα χτυπητήρια. Χτυπάμε εκεί τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ) και προσθέτουμε το αλεύρι. Το ανακάτεμα πρέπει να γίνεται με απαλές, κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες και στρώνουμε σε αυτές το μείγμα πέρα ως πέρα, έτσι ώστε η διάστασή του να βγαίνει γύρω στα 30 x 40 εκ. και το πάχος του να είναι περίπου 1 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα. Απλώνουμε επάνω τους τη μαρμελάδα σε πολύ λεπτή στρώση.

kokkini-sarlot-ena
Τυλίγουμε κάθε μπισκότο σε ρολό, ξεκολλώντας το παράλληλα από τη λαδόκολλα πάνω στην οποία ψήθηκε. Στερεώνουμε κάθε ρολό τυλίγοντάς το με μεμβράνη ή με τη λαδόκολλα. Απλώνουμε επάνω τους τη μαρμελάδα σε πολύ λεπτή στρώση. Τυλίγουμε κάθε μπισκότο σε ρολό, ξεκολλώντας το παράλληλα από τη λαδόκολλα πάνω στην οποία ψήθηκε. Στερεώνουμε κάθε ρολό τυλίγοντάς το με μεμβράνη ή με τη λαδόκολλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Γέμιση
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό, ώστε να μαλακώσουν. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το μέλι και το κλωναράκι βανίλιας. Τοποθετούμε στη φωτιά και λίγο πριν βράσει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα στραγγίξουμε από το κρύο νερό. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το μείγμα για λίγο να χλιαρύνει. Στη συνέχεια, το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τέλος με το μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πετύχουμε μία λεία κρέμα.

Συναρμολόγηση

kokkini-sarlot-tria
Καλύπτουμε με μεμβράνη ένα μπολ χωρητικότητας 2 λίτρων. Βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 8-10 χλστ.

kokkini-sarlot-tessera
Με αυτές καλύπτουμε το εσωτερικό του μπολ. Γεμίζουμε από πάνω με την κρέμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με τις υπόλοιπες φέτες. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον και ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη.

Γαρνίρισμα
Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη μαρμελάδα (ή το ζελέ) με λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστή. Αλείφουμε την επιφάνεια του γλυκού, για να είναι γυαλιστερό και γαρνίρουμε με μερικά σμέουρα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr