Κορμός κάστανο με σοκολάτα

Είναι απίστευτο πόσο νόστιμος και εύκολος είναι αυτός ο κορμός. Δεν μπαίνει σε φόρμα, αλλά τυλίγεται σε λαδόκολλα!

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 ώρες

Χαράσσουμε τα κάστανα στο κάτω μέρος σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα καθαρίζουμε. Έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη μισή ποσότητα της άχνης.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την υπόλοιπη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πουρέ κάστανου και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά. Αν θέλουμε να βάλουμε και γλυκό κάστανο ή μαρόν γλασέ, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη λαδόκολλα και του δίνουμε μακρόστενο σχήμα. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε ρολό και σφίγγουμε τις άκρες της. Βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει καλά και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

Με ένα μαχαίρι ή πιρούνι χαράσσουμε γραμμές στην επιφάνεια του κορμού έτσι ώστε να μοιάζει με κορμό δέντρου. Κόβουμε τις άκρες του κορμού λίγο λοξά και τις τοποθετούμε επάνω στον κορμό, για να θυμίζουν ρόζους και γαρνίρουμε αν θέλουμε με γλυκό του κουταλιού κάστανο ή μαρόν γλασέ. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

TIPΔείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία για το τύλιγμα του κορμού.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER