Κορμός με μαρέγκα και κάστανο

Ένας χριστουγεννιάτικος κορμός που τυλίγεται με αέρινη μαρέγκα χρωματισμένη με κακάο. Κάθε μπουκιά μας δίνει μια υπέροχη αφράτη αίσθηση.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ35΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄-20΄

Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί ως εξής: βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει και στερεώνουμε πάνω στην κατσαρόλα ένα μεταλλικό μπολ, στο οποίο έχουμε ρίξει τα ασπράδια και τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ζεσταθούν αρκετά. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε έως ότου γίνει μια αρκετά σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε επάνω τη μαρέγκα πέρα-πέρα έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια και να έχει παντού ομοιόμορφο πάχος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει καλά.

Ακουμπάμε επάνω στη μαρέγκα ένα φύλλο λαδόκολλας και αναποδογυρίζουμε με προσοχή. Ξεκολλάμε την λαδόκολλα πάνω στην οποία ψήθηκε. Απλώνουμε στη μαρέγκα τη σαντιγί. Θρυμματίζουμε τα κάστανα σε μικρά κομμάτια, κρατώντας λίγα για το γαρνίρισμα, και τα σκορπάμε από πάνω. Τυλίγουμε τη μαρέγκα σε ρολό (όχι πολύ σφιχτά) γυρνώντας τη μαζί με τη λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με άχνη, γαρνίρουμε με τα ολόκληρα κάστανα και σερβίρουμε.

TIPΟ κορμός διατηρείται στο ψυγείο μόνο για 2 μέρες γιατί η μαρέγκα θα πανιάσει.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • breakfast  nofilter mothermade homemade chocolatecake chocoholic pastry steliosparliaros dessert
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry chocolate chocolatepassion fruits passion cacao biscuits
  •    valrhona tournonsurrhone tainlhermitage businesstrip bridge glykesalchimies steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr