Κορμός με σοκολατένια μαρέγκα και κρέμα σοκολάτα

Ένας υπέροχος, μαρεγκένιος κορμός όλο σοκολάτα!

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ20΄-25΄

Μαρέγκα
Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα τη ζάχαρη με τα ασπράδια έως ότου γίνει μια σφιχτή και κολλώδης μαρέγκα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κακάο ανακατεύοντας παράλληλα απαλά με μια μαρίζ. Λαδώνουμε ελαφρώς μία λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω το μείγμα σε διαστάσεις περίπου 25x30 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά, έτσι ώστε όταν η μαρέγκα βγει να είναι μαλακή. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Kρέμα
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους. Ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα λίγο από το γάλα, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα, δηλαδή όταν φτάσει στους 84°C-85°C, την αποσύρουμε. Προσέχουμε να μην ξεπεράσει αυτή τη θερμοκρασία γιατί θα «κόψει». Αδειάζουμε την καυτή κρέμα πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός ή με μια κουτάλα και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος ανακατεύοντας συχνά. Τέλος, βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.

Συναρμολόγηση
Με πολλή προσοχή αναποδογυρίζουμε το φύλλο μαρέγκας επάνω σε μια άλλη λαδόκολλα. Ξεκολλάμε την πρώτη λαδόκολλα και όταν η κρέμα έχει κρυώσει, την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου μαρέγκας. Με προσοχή τυλίγουμε το φύλλο μαρέγκας σε ρολό ανασηκώνοντάς το με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Διατηρούμε στο ψυγείο και κόβουμε σε φέτες.

TIPΤο γλυκό δεν κρατάει πάνω από 2 ημέρες, γιατί η μαρέγκα πανιάζει από την υγρασία του ψυγείου.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit