Σοκολατένια βασιλόπιτα με δαμάσκηνα

Μια διαφορετική εκδοχή για το πιο τυχερό γλυκό του χρόνου!

ΜΕΡΙΔΕΣ18-20
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας και την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα δαμάσκηνα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα και στους 160°C για άλλη μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

TIPΜην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί!
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sky  1
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop christmas biscuits stars tree treecake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop hazel cake chocolate rich tasty
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry skaitv skai tv new travel newyear
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry pastrychop cake christmas spices pear gold happydays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate biscuits stars gold christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef chocolate ice icesweet christmas new