Στεφάνια από νιφάδες ρυζιού

Νόστιμα πολύχρωμα διακοσμητικά στολίδια για τα Χριστούγεννα από λευκή σοκολάτα και νιφάδες ρυζιού.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ45΄
ΑΝΑΜΟΝΗτουλάχιστον 2 ώρες

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε και προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το χρώμα, ανακατεύοντας καλά. Αδειάζουμε τα ¾ της σοκολάτας σε άλλο σκεύος και ανακατεύουμε συνεχώς με μια μαρίζ, έως ότου η θερμοκρασία της σοκολάτας πέσει στους 27°C (να την αισθανόμαστε χλιαρή στα χείλη). Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ¼ και ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία της σοκολάτας να ανέβει στους 32°C (δηλαδή να την αισθανόμαστε στα χείλη ζεστή). Αυτό όλο το κάνουμε για να αποκτήσει ωραία λαμπερή εμφάνιση. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, απλώνοντάς το σε δίσκο. Με το δάχτυλό μας ανοίγουμε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο, ώστε ο δίσκος να μετατραπεί σε στεφάνι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Προτού προλάβει να κρυώσει η σοκολάτα κολλάμε πάνω στα στεφάνια τα διακοσμητικά της αρεσκείας μας, π.χ. τρούφα, πέρλες ζάχαρη κλπ. Αφήνουμε τα στεφάνια να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν, σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες. Έπειτα μπορούμε να τα δέσουμε με κορδελίτσα και να τα κρεμάσουμε ως στολίδια ή να διακοσμήσουμε με αυτά τα γλυκά μας, π.χ. το Κέικ «χριστουγεννιάτικο δέντρο».

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

No images found!
Try some other hashtag or username