Αμαρέτι

Αρωματικά αφράτα μπισκότα, συνοδεύουν ιδανικά ζεστά και κρύα ροφήματα, το τσάι και τον καφέ.

Βάρος400 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ40΄

Αλέθουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα πικραμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο φίνα σκόνη. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε μέσα σ’ αυτήν λίγο-λίγο το προηγούμενο μείγμα μαζί με την εσάνς πικραμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά με μία ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μαλακό μείγμα.

Με ένα κουταλάκι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις αραδιάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, αφήνοντας μικρή απόσταση ανάμεσά τους, γιατί θα απλώσουν λίγο. Αν θέλουμε να γίνουν πιο όμορφα τα μπισκότα, μπορούμε να τα φτιάξουμε με κορνέ. Βγαίνουν αρκετά, αλλά είναι πολύ μικρά και ελαφριά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C και ψήνουμε τα μπισκότα για 12-14 λεπτά.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry paris zoumboulakisgalleries daphnez astierdevillatte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets artillerietstore zoumboulakisgalleries paris
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lurpakgr lurpakuk tasteofathens
  •    tasteofathens
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate birthdaycake sunday foodstyling
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy pastry lemon cream
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry happyhour happytime friends lovetime