Αμαρέτι

Αρωματικά αφράτα μπισκότα, συνοδεύουν ιδανικά ζεστά και κρύα ροφήματα, το τσάι και τον καφέ.

Βάρος400 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ40΄

Αλέθουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα πικραμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο φίνα σκόνη. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε μέσα σ’ αυτήν λίγο-λίγο το προηγούμενο μείγμα μαζί με την εσάνς πικραμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά με μία ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μαλακό μείγμα.

Με ένα κουταλάκι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις αραδιάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, αφήνοντας μικρή απόσταση ανάμεσά τους, γιατί θα απλώσουν λίγο. Αν θέλουμε να γίνουν πιο όμορφα τα μπισκότα, μπορούμε να τα φτιάξουμε με κορνέ. Βγαίνουν αρκετά, αλλά είναι πολύ μικρά και ελαφριά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C και ψήνουμε τα μπισκότα για 12-14 λεπτά.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate whitechocolate milkchocolate coffret almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon biscuits meringue sweetalchemy pastrychef pastylife
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate fasting peanut peanutbutter new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cake pralin gold happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake icecream fruit vanilla almond