Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Νόστιμα μπισκότα σοκολάτας που δεν περιέχουν αυγά ή βούτυρο και είναι ό,τι πρέπει για τη νηστεία.

Βάρος300 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ12΄

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το χυμό σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.

Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και με ένα άλλο τις σπρώχνουμε στη λαμαρίνα. Σχηματίζουμε έτσι σειρές από μπισκότα. Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε τα μπισκότα μέσα σε καραμελόχαρτα ή φόρμες σιλικόνης.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°-170° C και ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν μερικές ώρες, ώστε να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους.

 

Μυστικό

Φτιάχνουμε μπεν μαρί στερεώνοντας ένα ανοιξείδωτο μπολ σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ρίχνουμε τα υλικά στο μπολ και τα αφήνουμε να λιώσουν με την επίδραση του ατμού, προσέχοντας να μην πέσουν μέσα σταγόνες. Αν θέλουμε να τα λιώσουμε σε φούρνο μικροκυμάτων, τα βάζουμε σε δοχείο κατάλληλο για μικροκύματα και ρυθμίζουμε το φούρνο στα 600 W. Ανά 30 δευτερόλεπτα, βγάζουμε και ανακατεύουμε, για να ελέγξουμε αν έχουν λιώσει.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalch glykesalchimiesofficial tbt friends 2005 happy book chocolate strawberry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovepastry cake roses almond new recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake lemon limoncello meringue pastrylite burning
  •       safewatersports
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop