Μαλακά μπισκότα από αμυγδαλόπαστα

Ένας δίσκος με φρεσκοψημένα σπιτικά μπισκότα για να καλωσορίσουμε τους καλεσμένους μας.

Βάροςπερίπου 350 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄-20΄
ΨΗΣΙΜΟ12΄

Αν δεν βρούμε αμυγδαλόπαστα, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας (Δείτε τη συνταγή για μάρτσιπαν βήμα-βήμα). Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη  και το ασπράδι αυγού. Τα ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να γίνει ένα μαλακό ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ στόμιο (ίσιο με δοντάκια) και σχηματίζουμε μπισκότα σε σχήματα της αρεσκείας μας πάνω σε μία λαδόκολλα. Γαρνίρουμε με λίγα φιστίκια Αιγίνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12 λεπτά περίπου.

TIPΤο γλυκό αυτό είναι κατάλληλο για δίαιτα χωρίς γλουτένη, ωστόσο συνιστούμε σε όσους πάσχουν από τη νόσο Κοιλιοκάκη και έχουν δυσανεξία στη γλουτένη να προμηθευτούν πιστοποιημένη άχνη ζάχαρη από καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα, καθώς αυτή του εμπορίου ενδέχεται να παρασκευάζεται και να συσκευάζεται σε εργοστάσια που διαχειρίζονται άλευρα..
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe specialorder chocolate darkchoclate birthdaycake gold or
  • steliosparliaros steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love tart fig cream vanilla
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16