Μπισκότα με μέλι και σοκολάτα

Νόστιμα και πολύ εύκολα καθώς ψήνονται σαν ενιαία ζύμη και κόβονται μετά. Στο τέλος, τα γλασάρουμε.

Βάρος½ κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ20΄-30΄

Σε ένα μεγάλο μπολ που έχουμε στερεώσει σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το μέλι μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να ρευστοποιηθεί το μέλι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία λαδόκολλα και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 1 εκ. και σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Ακουμπάμε τη λαδόκολλα με τη ζύμη πάνω σε μια λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Γλάσο
Ανακατεύουμε το ασπράδι, τη ζάχαρη και το λεμόνι με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα ρευστό γλάσο. Αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια του μπισκότου και ξαναψήνουμε στους 120°C έως ότου το γλάσο σταθεροποιηθεί και πάρει ένα εκρού χρώμα. Αποσύρουμε από το φούρνο, βγάζουμε από τη λαμαρίνα το μπισκότο μαζί με τη λαδόκολλα, το αφήνουμε για 3 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια. Όταν κρυώσουν εντελώς, τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Shoeobsbroguesbrowncartoncrocsshoes shoeobsShoeobs1208 shoeobsshoes shoepinkshoepinkshoeShoeobs1208 shoes shoeobs shoeaddict shoeholic shoejungle shoelover
  •  !      20
  •      cranberries   Tahiti
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • seminar with a greek pastryGod steliosparliaros 1 sweets selfie greece
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasinspiration christmasiscoming christmascake cake white foodstyling
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasspirit christmasrecipes newissue magazine christmascookies gingerbread