Τραγανά μπισκότα αμυγδάλου με κονιάκ

Εύκολα τραγανά αλλά και νηστίσιμα μπισκότα με άρωμα από λεμόνι, πορτοκάλι και κονιάκ. Τα φτιάχνουμε πλακέ και γίνονται ωραιότατα βουτήματα.

Βάρος350 γρ.
Προετοιµασία-Παρασκευή15΄
ΨΗΣΙΜΟπερίπου 35΄

Προθερμαίνουµε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε τα αμύγδαλα για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί – θα προκύψει μια σφιχτή ζύμη. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2-3 χλστ. και κόβουμε μπισκότα σε λωρίδες ή σε άλλα σχήματα με έναν κόφτη για μπισκότα (κουπ πατ), στο μέγεθος που θέλουμε.

Προθερμαίνουµε το φούρνο στους 170°C. Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και αραδιάζουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και, όσο είναι ακόμη ζεστά, τα περιχύνουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά προτού τα σερβίρουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings