Υγρά μπισκότα σοκολάτας

Αυτά τα μπισκότα αποκτούν μια ωραία τραγανή κρούστα, μέσα όμως παραμένουν μαλακά και σχετικά υγρά, αρκεί να μην τα παραψήσουμε. Οι ρωγμές στην επιφάνεια έχουν ενδιαφέρον και αποτελούν χαρακτηριστικό τους γνώρισμα.

Βάρος:900 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ10΄-12΄
ΑΝΑΜΟΝΗ30΄

Ρίχνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπολ και τα βάζουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W, ανακατεύοντάς τα ανά 30 δευτερολεπτα, για να μην καούν).

Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς την κρυσταλλική ζάχαρη με τα αυγά και τα ενώνουμε με το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου ανακατεύοντας. Σε τρίτο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε και αυτά στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζουμε την άχνη σε ένα φαρδύ σκεύος (ευρύχωρο μπολ ή ταψάκι). Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια, τα οποία βουτάμε στην άχνη κυλώντας τα να καλυφθούν καλά. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν (θα φουσκώσουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial