Κούκις με ξηρούς καρπούς

Είναι πάρα πολύ εύκολα, νόστιμα και υγιεινά. Προσθέστε, αν θέλετε, σταφίδες, κράνμπερι ή goji berries.

Βάρος½ κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ10΄-12΄

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψάκι και τους ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμα. Έπειτα σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ρυζάλευρο ανακατεύοντας παράλληλα με μια κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς.

Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε επάνω κουταλιές από το μείγμα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

TIPΑν θέλουμε προσθέτουμε και σταφίδες στο μείγμα με τους ξηρούς καρπούς.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • HIGHteaTIME w muschel  dimknees  major pistachio tart by
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry biscuits syrup chocolate cake allday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits
  •      ! Pop up bars Premium
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatelover chocoholic gianduja hezelnut gold
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake chocolate fruits lemon biscuits
  • My favorite food on board of Aegean  Portokalopita by