Κούκις με ξηρούς καρπούς

Είναι πάρα πολύ εύκολα, νόστιμα και υγιεινά. Προσθέστε, αν θέλετε, σταφίδες, κράνμπερι ή goji berries.

Βάρος½ κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ10΄-12΄

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψάκι και τους ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμα. Έπειτα σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ρυζάλευρο ανακατεύοντας παράλληλα με μια κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς.

Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε επάνω κουταλιές από το μείγμα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

TIPΑν θέλουμε προσθέτουμε και σταφίδες στο μείγμα με τους ξηρούς καρπούς.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Wake me up when September ends  because it means
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  •    4
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats