Κούκις με δύο σοκολάτες

Αφράτα και μαλακά κούκις σοκολάτας. Βγάλτε τα ζεστά-ζεστά από το φούρνο και βουτήξτε τα σε γάλα.

Βάρος1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ8΄-10΄

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις δύο ζάχαρες με το βούτυρο και τα χτυπάμε με το φτερό, προσθέτοντας μετά από λίγο τα αυγά (ένα-ένα).

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα το βουτύρου, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε ελαφρώς με το μίξερ ώστε να πάνε παντού.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Παίρνουμε μικρές δόσεις από το ζυμάρι και πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες με διάμετρο 3 εκ. Πιέζουμε με την παλάμη μας ελαφρώς την κορυφή να γίνει κάπως πλακέ, και ακουμπάμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους, γιατί θα απλώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C και ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά. Διατηρούνται για 2 εβδομάδες, αρκεί να τα κλείσουμε σε ένα δοχείο που σφραγίζει καλά.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •       steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop birthdaycake cakes vanilla cream chocolate
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatelover chocoholic gianduja hezelnut gold
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake chocolate fruits lemon biscuits
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits
  • My favorite food on board of Aegean  Portokalopita by
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop pastrylife nugat almond nuts white