Μαλακά σοκολατένια cookies

Μια πολύ εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα και αφράτα αμερικανικά μπισκότα τύπου cookies.

Βάρος1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ12΄-15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά το λιωμένο μείγμα και το αφήνουμε κατά μέρος. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας σε αυτό των αβγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το απλώνουμε σε ένα ταψί, το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Την επομένη παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο από το μείγμα και το σπρώχνουμε με άλλο κουταλάκι πάνω σε μια λαδόκολλα σχηματίζοντας μια ακανόνιστη μπουκίτσα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα cookies αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα απλωθούν στο ψήσιμο. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC-170ºC για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop christmas biscuits stars tree treecake
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef chocolate ice icesweet christmas new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake biscuits chocolate birthdaycake athenvoice happybirthday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop hazel cake chocolate rich tasty
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry skaitv skai tv new travel newyear