Κέικ κάστανο

Αξιοποιήστε τα φρέσκα κάστανα ή τον έτοιμο πουρέ κάστανου για να φτιάξετε ένα ρουστίκ κέικ. Η γεύση του θα σας συνεπάρει.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τον πουρέ κάστανου μαζί με τη ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το γάλα και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 20 x 10 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη (προαιρετικά).

TIPΤο κέικ αυτό είναι υγρό στο εσωτερικό του λόγω του πουρέ κάστανου και έχει σκασίματα στην επιφάνεια.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •         !
  • M
  •    To
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cake birthdaycake
  • 11
  •          !
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial baklava traditionalart mitilini island greece