Κέικ - μελομακάρονο

Θέλει φαντασία και τόλμη να πειράξετε λίγο τα αγαπημένα σας μελομακάρονα και να τα σερβίρετε ως κέικ!

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ60΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος ενσωματώνουμε τα τριμμένα μελομακάρονα μαζί με τα καρύδια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα. Χαμηλώνουμε στους 160°C και ψήνουμε για ακόμη μισή ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, σερβίρουμε περιχύνοντάς το με λίγο μέλι και πασπαλίζοντας με καρύδια, έτσι ώστε να θυμίζει και στην όψη μελομακάρονο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • My favorite food on board of Aegean  Portokalopita by
  • steliosparliaros sweetalchemy chocolate pastry art flowers sugarart rum true
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop pastrylife nugat almond nuts white
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop birthdaycake cakes vanilla cream chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets cakes eggs live white yellow
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits
  •       steliosparliaros