Κέικ - μελομακάρονο

Θέλει φαντασία και τόλμη να πειράξετε λίγο τα αγαπημένα σας μελομακάρονα και να τα σερβίρετε ως κέικ!

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ60΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος ενσωματώνουμε τα τριμμένα μελομακάρονα μαζί με τα καρύδια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα. Χαμηλώνουμε στους 160°C και ψήνουμε για ακόμη μισή ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, σερβίρουμε περιχύνοντάς το με λίγο μέλι και πασπαλίζοντας με καρύδια, έτσι ώστε να θυμίζει και στην όψη μελομακάρονο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  •    valrhona tournonsurrhone tainlhermitage businesstrip bridge glykesalchimies steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetslchemy pastry pastrychef lyon franch valence
  • breakfast  nofilter mothermade homemade chocolatecake chocoholic pastry steliosparliaros dessert
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry chocolate chocolatepassion fruits passion cacao biscuits