Κέικ με ουίσκι και μπάτερσκοτς

Ένα πληθωρικό σε αρώματα κέικ, με πλούσια γεύση και πολύ αφράτη υφή.

ΜΕΡΙΔΕΣ12-14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ50΄-60΄
ΑΝΑΜΟΝΗ15΄

Κέικ
Μουλιάζουμε τις σταφίδες μέσα στο ουίσκι για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε, προσθέτοντας έπειτα τα αυγά, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τις σταφίδες με το ουίσκι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, χωρητικότητας περίπου 1,5 λίτρων (μια μεγάλη φόρμα του κέικ με τρύπα). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160◦C και ψήνουμε το κέικ για 50-60 λεπτά. Περιμένουμε 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε. Έπειτα αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το περιχύσουμε με την μπάτερσκοτς.

Μπάτερσκοτς
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν η ζάχαρη λιώσει και αρχίσει να βράζει, αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Με αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε το κέικ.

TIPΓια να υπολογίσουμε τη χωρητικότητα μιας φόρμας σε λίτρα, τη γεμίζουμε με νερό και έπειτα αδειάζουμε το νερό σε έναν δοσομετρητή.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  •    4
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • Wake me up when September ends  because it means