Κέικ με ουίσκι και μπάτερσκοτς

Ένα πληθωρικό σε αρώματα κέικ, με πλούσια γεύση και πολύ αφράτη υφή.

ΜΕΡΙΔΕΣ12-14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ50΄-60΄
ΑΝΑΜΟΝΗ15΄

Κέικ
Μουλιάζουμε τις σταφίδες μέσα στο ουίσκι για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε, προσθέτοντας έπειτα τα αυγά, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τις σταφίδες με το ουίσκι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, χωρητικότητας περίπου 1,5 λίτρων (μια μεγάλη φόρμα του κέικ με τρύπα). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160◦C και ψήνουμε το κέικ για 50-60 λεπτά. Περιμένουμε 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε. Έπειτα αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το περιχύσουμε με την μπάτερσκοτς.

Μπάτερσκοτς
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν η ζάχαρη λιώσει και αρχίσει να βράζει, αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Με αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε το κέικ.

TIPΓια να υπολογίσουμε τη χωρητικότητα μιας φόρμας σε λίτρα, τη γεμίζουμε με νερό και έπειτα αδειάζουμε το νερό σε έναν δοσομετρητή.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial