Εργολάβοι

Το κλασικό ελληνικό ψητό αμυγδαλωτό επιστρέφει στις φοντανιέρες μας.

Βάροςπερίπου 1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟ20'

Στο μπλέντερ αλέθουμε πολύ καλά τα 320 γρ. αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα 75 γρ. ασπράδι, έως ότου γίνουν μία ομοιογενής αμυγδαλόπαστα (θα είναι ένα μαλακό και κάπως υγρό μείγμα, που θα πλάθεται).

Τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα 140 γρ. ασπράδι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο, στρογγυλό κορνέ διαμέτρου 6-8 χλστ. και δημιουργούμε μικρούς δίσκους πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Σε κάθε ένα δίσκο τοποθετούμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Αν θέλουμε μπορούμε να κολλήσουμε τους εργολάβους ανά δύο, βάζοντας ανάμεσά τους λίγη μαρμελάδα.

TIPΔείτε πώς παρασκευάζονται οι εργολάβοι βήμα-βήμα.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe moodoftheday icecream coconut coconuticecream exotic tropical
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry chocolate chocolatepassion fruits passion cacao biscuits
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry alainchartier valrhona ecolevalrhona glacier glace tainlhermitage
  • steliosparliaros sweetslchemy pastry pastrychef lyon franch valence
  • breakfast  nofilter mothermade homemade chocolatecake chocoholic pastry steliosparliaros dessert
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry valrhona patissier pastrychef