Γεμιστά μπισκότα μπανάνας

Αφράτα, πεντανόστιμα και εύκολα. Ακόμα και τα παιδιά που δεν θέλουν να φάνε κάτι το πρωί θα τα λατρέψουν.

ΠΟΣΟΤΗΤΑγια 1½ κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ12΄-15΄

Μπισκότα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την σόδα. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό να αφρατέψουν, προσθέτοντας μετά από λίγο το αυγό, τον πουρέ μπανάνας, την κρέμα γάλακτος και το μείγμα του αλευριού. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ, στρογγυλό στόμιο. Γεμίζουμε ρηχές φόρμες σιλικόνης διαμέτρου 6-7 εκ. ρηχές (για ταρτάκια). Εάν δεν έχουμε, σχεδιάζουμε με ένα μολύβι πάνω σε μια λαδόκολλα κύκλους 6 εκ. Γυρνάμε την λαδόκολλα από την άλλη πλευρά, ώστε το μολύβι να μην έρθει σε επαφή με τα μπισκότα, γιατί στο ψήσιμο θα ξεβάψει πάνω σε αυτά. Με το κορνέ γεμίζουμε τους κύκλους με ζύμη αφήνοντας κενά μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση
Στον κάδο ου μίξερ αφρατεύουμε χτυπώντας με το φτερό το τυρί με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Αναποδογυρίζουμε τα μπισκότα και τα κολλάμε ανά δύο με την κρέμα τυριού. Καταναλώνουμε άμεσα διαφορετικά βάζουμε στο ψυγείο. Διατηρούνται μόνο για 1 ημέρα, γιατί θα πανιάσουν.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    valrhona tournonsurrhone tainlhermitage businesstrip bridge glykesalchimies steliosparliaros
  • breakfast  nofilter mothermade homemade chocolatecake chocoholic pastry steliosparliaros dessert
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • steliosparliaros sweetslchemy pastry pastrychef lyon franch valence
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry chocolate chocolatepassion fruits passion cacao biscuits
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle