Γεμιστά μπισκότα μπανάνας

Αφράτα, πεντανόστιμα και εύκολα. Ακόμα και τα παιδιά που δεν θέλουν να φάνε κάτι το πρωί θα τα λατρέψουν.

ΠΟΣΟΤΗΤΑγια 1½ κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ12΄-15΄

Μπισκότα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την σόδα. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό να αφρατέψουν, προσθέτοντας μετά από λίγο το αυγό, τον πουρέ μπανάνας, την κρέμα γάλακτος και το μείγμα του αλευριού. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ, στρογγυλό στόμιο. Γεμίζουμε ρηχές φόρμες σιλικόνης διαμέτρου 6-7 εκ. ρηχές (για ταρτάκια). Εάν δεν έχουμε, σχεδιάζουμε με ένα μολύβι πάνω σε μια λαδόκολλα κύκλους 6 εκ. Γυρνάμε την λαδόκολλα από την άλλη πλευρά, ώστε το μολύβι να μην έρθει σε επαφή με τα μπισκότα, γιατί στο ψήσιμο θα ξεβάψει πάνω σε αυτά. Με το κορνέ γεμίζουμε τους κύκλους με ζύμη αφήνοντας κενά μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση
Στον κάδο ου μίξερ αφρατεύουμε χτυπώντας με το φτερό το τυρί με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Αναποδογυρίζουμε τα μπισκότα και τα κολλάμε ανά δύο με την κρέμα τυριού. Καταναλώνουμε άμεσα διαφορετικά βάζουμε στο ψυγείο. Διατηρούνται μόνο για 1 ημέρα, γιατί θα πανιάσουν.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy chocolate pastry art flowers sugarart rum true
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sun greece summer island
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes challenge profiterol raspberry icecream rose
  •       steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets cakes eggs live white yellow