Μπισκότα-κρουασάν

Μια τραγανή ζύμη μπισκότου κλείνει μέσα της μια υπέροχη, γλυκιά γέμιση από πολτοποιημένα ξερά φρούτα, κονιάκ, πορτοκάλι και αμύγδαλα.

Βάροςπερίπου 1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄
ΑΝΑΜΟΝΗ30΄

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο και το βάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπισκότα στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. Κόβουμε δίσκους διαμέτρου 20 εκ. χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι ή ένα πιάτο με αυτή τη διάμετρο και ένα μαχαίρι. Βγαίνουν περίπου 5-6 δίσκοι. Αν δεν έχουμε τόσο μεγάλο τραπέζι, για να ανοίξουμε το φύλλο μεγάλο, κόβουμε τη ζύμη σε επιμέρους κομμάτια, τα ανοίγουμε ένα-ένα και μετά κόβουμε δίσκους.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, πολτοποιώντας όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Την απλώνουμε επάνω στους δίσκους αφήνοντας περιφερειακά 1 εκ. κενό. Κόβουμε τη ζύμη σε 10-12 τρίγωνα κομμάτια, όπως θα κόβαμε μια πίτσα. Κάθε τρίγωνο κομμάτι το τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη βάση προς την κορυφή, έτσι ώστε να πάρει το σχήμα του κρουασάν. Μεταφέρουμε τα κρουασάν στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

TIPΑν προτιμάμε, μπορούμε να γεμίσουμε τα κρουασάν με κάποια μαρμελάδα ή με κομμάτια κουβερτούρας.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball