Μπισκότα-κρουασάν

Μια τραγανή ζύμη μπισκότου κλείνει μέσα της μια υπέροχη, γλυκιά γέμιση από πολτοποιημένα ξερά φρούτα, κονιάκ, πορτοκάλι και αμύγδαλα.

Βάροςπερίπου 1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄
ΑΝΑΜΟΝΗ30΄

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο και το βάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπισκότα στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. Κόβουμε δίσκους διαμέτρου 20 εκ. χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι ή ένα πιάτο με αυτή τη διάμετρο και ένα μαχαίρι. Βγαίνουν περίπου 5-6 δίσκοι. Αν δεν έχουμε τόσο μεγάλο τραπέζι, για να ανοίξουμε το φύλλο μεγάλο, κόβουμε τη ζύμη σε επιμέρους κομμάτια, τα ανοίγουμε ένα-ένα και μετά κόβουμε δίσκους.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, πολτοποιώντας όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Την απλώνουμε επάνω στους δίσκους αφήνοντας περιφερειακά 1 εκ. κενό. Κόβουμε τη ζύμη σε 10-12 τρίγωνα κομμάτια, όπως θα κόβαμε μια πίτσα. Κάθε τρίγωνο κομμάτι το τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη βάση προς την κορυφή, έτσι ώστε να πάρει το σχήμα του κρουασάν. Μεταφέρουμε τα κρουασάν στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

TIPΑν προτιμάμε, μπορούμε να γεμίσουμε τα κρουασάν με κάποια μαρμελάδα ή με κομμάτια κουβερτούρας.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalch glykesalchimiesofficial tbt friends 2005 happy book chocolate strawberry
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovepastry cake roses almond new recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake lemon limoncello meringue pastrylite burning
  •       safewatersports