Σαμπλέ με βερίκοκο

Ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσουμε τις μαρμελάδες μας!

Βάροςπερίπου 1.300 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Κόβουμε δίσκους με ένα κουπ πατ διαμέτρου 4 εκ. και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Αν δεν έχουμε κουπ πατ χρησιμοποιούμε ένα φλιτζανάκι. Στους μισούς δίσκους δημιουργούμε μια τρύπα μ’ ένα άλλο μικρότερο κουπ πατ διαμέτρου 3 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Στα ολόκληρα μπισκότα βάζουμε στο κέντρο τους λίγη μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε με άχνη τα υπόλοιπα (αυτά με την τρύπα) και τα τοποθετούμε επάνω στα προηγούμενα, έτσι ώστε η μαρμελάδα να διακρίνεται στο κέντρο.

 

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatetart strawberry strawberrychocolate foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweets chocolate cream biscuits vanilla teatime coffetime
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe carottecake cake walnut spicy creamcheese carotte
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe crepes crpe cream rosecream jelly rose
  • steliosparliaros sea happyday sunday summer blue sky island
  • Steliosparliaros sweets coffetime teatime hightea
  • steliosparliaros sweets traditional paste fruits asian biscuits old new