Σαμπλέ με βερίκοκο

Ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσουμε τις μαρμελάδες μας!

Βάροςπερίπου 1.300 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Κόβουμε δίσκους με ένα κουπ πατ διαμέτρου 4 εκ. και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Αν δεν έχουμε κουπ πατ χρησιμοποιούμε ένα φλιτζανάκι. Στους μισούς δίσκους δημιουργούμε μια τρύπα μ’ ένα άλλο μικρότερο κουπ πατ διαμέτρου 3 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Στα ολόκληρα μπισκότα βάζουμε στο κέντρο τους λίγη μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε με άχνη τα υπόλοιπα (αυτά με την τρύπα) και τα τοποθετούμε επάνω στα προηγούμενα, έτσι ώστε η μαρμελάδα να διακρίνεται στο κέντρο.

 

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake biscuits chocolate birthdaycake athenvoice happybirthday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry skaitv skai tv new travel newyear