Σαμπλέ με βερίκοκο

Ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσουμε τις μαρμελάδες μας!

Βάροςπερίπου 1.300 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Κόβουμε δίσκους με ένα κουπ πατ διαμέτρου 4 εκ. και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Αν δεν έχουμε κουπ πατ χρησιμοποιούμε ένα φλιτζανάκι. Στους μισούς δίσκους δημιουργούμε μια τρύπα μ’ ένα άλλο μικρότερο κουπ πατ διαμέτρου 3 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Στα ολόκληρα μπισκότα βάζουμε στο κέντρο τους λίγη μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε με άχνη τα υπόλοιπα (αυτά με την τρύπα) και τα τοποθετούμε επάνω στα προηγούμενα, έτσι ώστε η μαρμελάδα να διακρίνεται στο κέντρο.

 

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends