Κέικ γεμιστό με πραλίνα

Κόλαση. Αυτό. Πώς αλλιώς να το περιγράψεις;

ΜΕΡΙΔΕΣ14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με 150 γρ. από τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας με μια κουτάλα (κατά προτίμηση μαρίζ, που είναι εύκαμπτη και κάνει καλή ομογενοποίηση). Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και τη λιωμένη κουβερτούρα.

Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα, τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.) μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία στρογγυλά, αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.

Καλύπτουμε το ένα κέικ με πραλίνα, τοποθετούμε από πάνω του το δεύτερο κέικ, το αλείφουμε και αυτό με πραλίνα και καλύπτουμε με το τρίτο κέικ. Τέλος, απλώνουμε επιπλέον πραλίνα σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά του γλυκού.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art