Κέικ με μαρμελάδα μπανάνα

Η υφή του είναι υγρή και η γεύση του σοκολατένια – ταιριάζει μοναδικά με τη μαρμελάδα μπανάνα.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄

Λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Παράλληλα χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την αποσύρουμε και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια μικρή, βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί καλά, δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ ένα λεπτό μαχαίρι· βγάζοντάς το θα πρέπει να είναι υγρό αλλά χωρίς ίχνη από το μείγμα του γλυκού. Βγάζουμε από το φούρνο, σκεπάζουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο για να παραμείνει μαλακό και όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε. Η επιφάνειά του θα κάτσει και θα δημιουργηθεί μια λακκούβα, την οποία γεμίζουμε με μαρμελάδα μπανάνα (για τη συνταγή πατήστε εδώ).

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  •    4