Κέικ με κραμπλ, κουβερτούρα και κανέλα

Μαλακό και πλούσιο κέικ σοκολάτας με μεστή γεύση, τραγανή κρούστα λόγω του κραμπλ και ωραίο, χειμωνιάτικο άρωμα κανέλας.

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ60΄

Κέικ
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Παράλληλα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά, δηλαδή τη ζάχαρη, την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τα αυγά. Προσθέτουμε και το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ διαστάσεων 24x11 εκ.

Κραμπλ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και τη ρίχνουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει, καλυμμένο με μεμβράνη. Έπειτα το βγάζουμε και το κόβουμε με το χέρι μας σε χοντρά κομμάτια, τα οποία απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 170°C για 30 λεπτά και στους 160°C για ακόμη 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά τρυπώντας το με ένα μαχαίρι, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό. Αν είναι λερωμένο με ζύμη, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε με προσοχή, ώστε να μη χαλάσει το κραμπλ.

 

Η συνταγή είναι από το καινούργιο βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου "Βανίλια-Σοκολάτα: Μαδαγασκάρη... Έτσι μυρίζει ο παράδεισος;", που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Cheesecake      cheesecake   !
  • backstagephotoshootingnbg headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  •    4