Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο

Αναζητάτε ένα κέρασμα που θα βάλει τους καλεσμένους σε πειρασμό; Τι καλύτερο από ένα σοκολατένιο κέικ...

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ25΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Αποσύρουμε και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά και τ’ ανακατεύουμε με τη σοκολάτα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το τριμμένο καρύδι και ανακατεύουμε απαλά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 18 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τσέρκι, το οποίο θα ακουμπήσουμε πάνω σε ένα ταψί και θα καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματά του με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 25-30 λεπτά. Αυτό το κέικ είναι πιο νόστιμο ζεστό, επομένως κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε μπορούμε να ζεσταίνουμε το κομμάτι. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με σαντιγί ή γιαούρτι ή παγωτό.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry biscuits syrup chocolate cake allday
  • HIGHteaTIME w muschel  dimknees  major pistachio tart by
  • My favorite food on board of Aegean  Portokalopita by
  •      ! Pop up bars Premium
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatelover chocoholic gianduja hezelnut gold
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake chocolate fruits lemon biscuits