Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο

Αναζητάτε ένα κέρασμα που θα βάλει τους καλεσμένους σε πειρασμό; Τι καλύτερο από ένα σοκολατένιο κέικ...

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ25΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Αποσύρουμε και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά και τ’ ανακατεύουμε με τη σοκολάτα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το τριμμένο καρύδι και ανακατεύουμε απαλά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 18 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τσέρκι, το οποίο θα ακουμπήσουμε πάνω σε ένα ταψί και θα καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματά του με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 25-30 λεπτά. Αυτό το κέικ είναι πιο νόστιμο ζεστό, επομένως κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε μπορούμε να ζεσταίνουμε το κομμάτι. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με σαντιγί ή γιαούρτι ή παγωτό.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart