Κέικ σοκολάτας με πορτοκαλόνερο

Είναι πολύ μαλακό, σχεδόν λιώνει στο στόμα. Το άρωμα από το πορτοκάλι ταιριάζει πολύ στην σοκολάτα.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ35'
ΨΗΣΙΜΟ45΄-55΄

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τους κρόκους και 80 γρ. από τη ζάχαρη σε ένα μπολ, τα χτυπάμε ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη και τα προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας. Έπειτα προσθέτουμε και τα 35 γρ. αλεύρι.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 45-55 λεπτά. Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, ραντίζουμε την επιφάνειά του με το πορτοκαλόνερο.

Αρωματισμένη ζάχαρη
Σε ένα μπολ βάζουμε μπόλικη ζάχαρη και το ξύσμα και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας ώστε όλη η ζάχαρη να αρωματιστεί. Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη πάνω στο κέικ και σερβίρουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate fasting peanut peanutbutter new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon biscuits meringue sweetalchemy pastrychef pastylife
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake icecream fruit vanilla almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cake pralin gold happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate whitechocolate milkchocolate coffret almond