Κέικ σοκολάτας με πορτοκαλόνερο

Είναι πολύ μαλακό, σχεδόν λιώνει στο στόμα. Το άρωμα από το πορτοκάλι ταιριάζει πολύ στην σοκολάτα.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ35'
ΨΗΣΙΜΟ45΄-55΄

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τους κρόκους και 80 γρ. από τη ζάχαρη σε ένα μπολ, τα χτυπάμε ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη και τα προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας. Έπειτα προσθέτουμε και τα 35 γρ. αλεύρι.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 45-55 λεπτά. Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, ραντίζουμε την επιφάνειά του με το πορτοκαλόνερο.

Αρωματισμένη ζάχαρη
Σε ένα μπολ βάζουμε μπόλικη ζάχαρη και το ξύσμα και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας ώστε όλη η ζάχαρη να αρωματιστεί. Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη πάνω στο κέικ και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer