Υγρό κέικ σοκολάτας με τζίντζερ

Περιέχει ελάχιστο αλεύρι και μηδέν διογκωτικά γι’ αυτό βγαίνει μαλακό και δεν θυμίζει τα στεγνά κέικ που έχουμε συνηθίσει.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας. Αποσύρουμε και προσθέτουμε με τη σειρά τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το αμύγδαλο σκόνη και στο τέλος το αμύγδαλο φιλέ και το τζίντζερ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.

TIPΕάν δεν βρούμε τζίντζερ, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με πορτοκάλι ή λεμόνι γλασέ.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art