Υγρό κέικ σοκολάτας με τζίντζερ

Περιέχει ελάχιστο αλεύρι και μηδέν διογκωτικά γι’ αυτό βγαίνει μαλακό και δεν θυμίζει τα στεγνά κέικ που έχουμε συνηθίσει.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας. Αποσύρουμε και προσθέτουμε με τη σειρά τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το αμύγδαλο σκόνη και στο τέλος το αμύγδαλο φιλέ και το τζίντζερ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.

TIPΕάν δεν βρούμε τζίντζερ, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με πορτοκάλι ή λεμόνι γλασέ.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •      ! Pop up bars Premium
  • My favorite food on board of Aegean  Portokalopita by
  • HIGHteaTIME w muschel  dimknees  major pistachio tart by
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake chocolate fruits lemon biscuits
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatelover chocoholic gianduja hezelnut gold
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry biscuits syrup chocolate cake allday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits