Μουστοκούλουρα

Αυτά τα μουστοκούλουρα τα φτιάχνουμε με πετιμέζι και όχι με μούστο. Είναι ένα θρεπτικό κουλούρι, που γίνεται νηστίσιμο αν βάλετε χυμό πορτοκαλιού αντί για γάλα.

Βάρος1.500 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄-18΄

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά, δηλαδή το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το νερό, το γάλα (ή το χυμό πορτοκαλιού) και το κονιάκ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε τα μπαχαρικά μαζί με τη σόδα, την αμμωνία και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την αμμωνία και τη σόδα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι). Πλάθουμε μουστοκούλουρα στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-18 λεπτά. Προσοχή, να μην τα ξεροψήσουμε, για να είναι μαλακά.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte