Μουστοκούλουρα

Αυτά τα μουστοκούλουρα τα φτιάχνουμε με πετιμέζι και όχι με μούστο. Είναι ένα θρεπτικό κουλούρι, που γίνεται νηστίσιμο αν βάλετε χυμό πορτοκαλιού αντί για γάλα.

Βάρος1.500 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄-18΄

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά, δηλαδή το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το νερό, το γάλα (ή το χυμό πορτοκαλιού) και το κονιάκ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε τα μπαχαρικά μαζί με τη σόδα, την αμμωνία και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την αμμωνία και τη σόδα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι). Πλάθουμε μουστοκούλουρα στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-18 λεπτά. Προσοχή, να μην τα ξεροψήσουμε, για να είναι μαλακά.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry valrhona chocolate friend alainchartier valrhonafrance tainlhermitage
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pineapple cake lovepastry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer