Μουστοκούλουρα

Αυτά τα μουστοκούλουρα τα φτιάχνουμε με πετιμέζι και όχι με μούστο. Είναι ένα θρεπτικό κουλούρι, που γίνεται νηστίσιμο αν βάλετε χυμό πορτοκαλιού αντί για γάλα.

Βάρος1.500 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄-18΄

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά, δηλαδή το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το νερό, το γάλα (ή το χυμό πορτοκαλιού) και το κονιάκ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε τα μπαχαρικά μαζί με τη σόδα, την αμμωνία και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την αμμωνία και τη σόδα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι). Πλάθουμε μουστοκούλουρα στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-18 λεπτά. Προσοχή, να μην τα ξεροψήσουμε, για να είναι μαλακά.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cake birthdaycake
  •    4
  • 11