Σοκολατένια κουλούρια

Νόστιμα σοκολατένια βουτήματα για τον καφέ μας ή για το πρωινό γάλα των παιδιών.

Βάρος1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ20΄

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ με το φτερό (ή με τα χέρια) έως ότου γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί (30-60 λεπτά). Έπειτα πλάθουμε λεπτά μπαστούνια με μήκος περίπου 10 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και περιστρέφουμε τις άκρες τους φτιάχνοντας κουλούρια-πλεξούδες. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για περίπου 20 λεπτά.

TIP

Αν θέλουμε, μπορούμε να τα βουτήξουμε μέχρι τη μέση σε σοκολάτα. Θα λιώσουμε σε μπεν μαρί 300 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο και αφού την αποσύρουμε από τη φωτιά θα την ανακατέψουμε συνεχώς μέχρι η θερμοκρασία της να πέσει στους 31°C. Τώρα είναι έτοιμη! Βουτάμε τα κουλούρια σε αυτή μέχρι τη μέση τους και τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.

 

 

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •       safewatersports
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovepastry cake roses almond new recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake lemon limoncello meringue pastrylite burning
  • steliosparliaros sweetalch glykesalchimiesofficial tbt friends 2005 happy book chocolate strawberry
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial