Κέικ με σουμάδα

Έχει ελάχιστο αλεύρι και αντί αυτού χρησιμοποιείται αλεσμένο αμύγδαλο. Γι' αυτό και δε φουσκώνει πολύ, έχει όμως ωραία, τραγανή υφή.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ40'

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια, ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος προσθέτουμε και τα 60 γρ. σουμάδα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψί διαμέτρου 16 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καλά το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, αλλιώς ψήνουμε λίγο παραπάνω. Βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με τα 300 γρ. σουμάδα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate strawberry cake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pineapple cake lovepastry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white