Κέικ με σουμάδα

Έχει ελάχιστο αλεύρι και αντί αυτού χρησιμοποιείται αλεσμένο αμύγδαλο. Γι' αυτό και δε φουσκώνει πολύ, έχει όμως ωραία, τραγανή υφή.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ40'

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια, ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος προσθέτουμε και τα 60 γρ. σουμάδα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψί διαμέτρου 16 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καλά το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, αλλιώς ψήνουμε λίγο παραπάνω. Βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με τα 300 γρ. σουμάδα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love tart fig cream vanilla
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe specialorder chocolate darkchoclate birthdaycake gold or