Κέικ με φιστίκια Αιγίνης και ελαιόλαδο

Αν αγαπάτε τα γλυκά ταψιού πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το σιροπιαστό κέικ με φιστίκια.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι και τα προσθέτουμε και αυτά στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε επίσης τα φιστίκια Αιγίνης και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη (ή λαδωμένη) και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 22 x 11 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά και στους 170°C για άλλα 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί καλά το κέικ· αν βγαίνει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο, ενώ αν βγαίνει λερωμένο, χρειάζεται λίγο ψήσιμο παραπάνω. Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι το κρύο κέικ.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love tart fig cream vanilla
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe specialorder chocolate darkchoclate birthdaycake gold or
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy