Κέικ με φιστίκια Αιγίνης και ελαιόλαδο

Αν αγαπάτε τα γλυκά ταψιού πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το σιροπιαστό κέικ με φιστίκια.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι και τα προσθέτουμε και αυτά στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε επίσης τα φιστίκια Αιγίνης και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη (ή λαδωμένη) και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 22 x 11 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά και στους 170°C για άλλα 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί καλά το κέικ· αν βγαίνει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο, ενώ αν βγαίνει λερωμένο, χρειάζεται λίγο ψήσιμο παραπάνω. Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι το κρύο κέικ.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •  650 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe today skaitvchannel lovesweets
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef love charlottee forestfruits cream pink
  •      !!!! steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial jams sweetspoon summer fruits color colorful love
  • Steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry hazelnut millefeuille pralina hazelnut crisp tasty
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop white almond cream forestfruit pallas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial artistic style cremcaramel pastrychef pastrylife homemade recipe