Κέικ με ροδόνερο

Θυμίζει κάτι από Περσία αυτό το αμυγδαλένιο γλυκό, που μοσχοβολάει τριαντάφυλλο.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ40΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και την άχνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε το ροδόνερο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ διαμέτρου 18 εκ., αφού την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω. Βγάζουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

No images found!
Try some other hashtag or username