Ασπρόμαυρα cupcakes

Μικρά απολαυστικά κεκάκια με δύο στρώσεις και επικάλυψη από φιστικοβούτυρο.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 10 κομμάτια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και στο τέλος ρίχνουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε τα 2/3 του μείγματς σε φορμάκια για cupcakes. Αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά, αλουμινένια μιας χρήσης ή σιλικόνης (τα πρώτα θέλουν βουτύρωμα και αλεύρωμα, τα δεύτερα μόνο βουτύρωμα και τα τρίτα τίποτα). Μπορούμε βέβαια να βάλουμε μέσα στις φόρμες και καραμελόχαρτα (ειδικά χαρτάκια για ψήσιμο), αντί να βουτυρώσουμε. Προσθέτουμε το κακάο στο μείγμα που κρατήσαμε στην άκρη, ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε στα φορμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 25-30 λεπτά περίπου.

Επικάλυψη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα έως ότου η κρέμα γίνει παχύρρευστη (με υφή σαν γιαούρτι). Σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Γαρνίρουμε τα cupcakes χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή κορνέ.

 

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart