Ασπρόμαυρα cupcakes

Μικρά απολαυστικά κεκάκια με δύο στρώσεις και επικάλυψη από φιστικοβούτυρο.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 10 κομμάτια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και στο τέλος ρίχνουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε τα 2/3 του μείγματς σε φορμάκια για cupcakes. Αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά, αλουμινένια μιας χρήσης ή σιλικόνης (τα πρώτα θέλουν βουτύρωμα και αλεύρωμα, τα δεύτερα μόνο βουτύρωμα και τα τρίτα τίποτα). Μπορούμε βέβαια να βάλουμε μέσα στις φόρμες και καραμελόχαρτα (ειδικά χαρτάκια για ψήσιμο), αντί να βουτυρώσουμε. Προσθέτουμε το κακάο στο μείγμα που κρατήσαμε στην άκρη, ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε στα φορμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 25-30 λεπτά περίπου.

Επικάλυψη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα έως ότου η κρέμα γίνει παχύρρευστη (με υφή σαν γιαούρτι). Σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Γαρνίρουμε τα cupcakes χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή κορνέ.

 

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake almond chocolate icecream summer greece greecesummer
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cheesecake cream raspberry biscuit buttes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop icecream vanilla wine redwine
  •   jennybalatsinou vkikilias
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry taem happytogether happypeople inspiration creative becreative andreasgiavridis
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets summer2019 grapes