Κέικ μέσα σε κούπες

Τι ωραία ιδέα! Έτσι ψήνονται τα αυθεντικά cupcakes, μόνο που αυτά τα ξεφορμάρουμε και τα ρολάρουμε σε ζάχαρη και κανέλα.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ35΄-40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ10΄

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το λικέρ μαστίχας, το γάλα και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη. Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 πυρίμαχες κούπες των 250 ml. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ατομικές φόρμες για μάφιν. Τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ για 10 λεπτά περίπου να κρυώσουν μέσα στις κούπες. Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα. Ξεφορμάρουμε τα κέικ και τα ρολάρουμε μέσα στη ζάχαρη ενώ είναι ακόμη ζεστά. Τα συνοδεύουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate fasting peanut peanutbutter new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate whitechocolate milkchocolate coffret almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon biscuits meringue sweetalchemy pastrychef pastylife
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake icecream fruit vanilla almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cake pralin gold happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes