Κέικ μέσα σε κούπες

Τι ωραία ιδέα! Έτσι ψήνονται τα αυθεντικά cupcakes, μόνο που αυτά τα ξεφορμάρουμε και τα ρολάρουμε σε ζάχαρη και κανέλα.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ35΄-40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ10΄

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το λικέρ μαστίχας, το γάλα και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη. Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 πυρίμαχες κούπες των 250 ml. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ατομικές φόρμες για μάφιν. Τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ για 10 λεπτά περίπου να κρυώσουν μέσα στις κούπες. Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα. Ξεφορμάρουμε τα κέικ και τα ρολάρουμε μέσα στη ζάχαρη ενώ είναι ακόμη ζεστά. Τα συνοδεύουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop