Κέικ μέσα σε κούπες

Τι ωραία ιδέα! Έτσι ψήνονται τα αυθεντικά cupcakes, μόνο που αυτά τα ξεφορμάρουμε και τα ρολάρουμε σε ζάχαρη και κανέλα.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ35΄-40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ10΄

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το λικέρ μαστίχας, το γάλα και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη. Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 πυρίμαχες κούπες των 250 ml. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ατομικές φόρμες για μάφιν. Τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ για 10 λεπτά περίπου να κρυώσουν μέσα στις κούπες. Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα. Ξεφορμάρουμε τα κέικ και τα ρολάρουμε μέσα στη ζάχαρη ενώ είναι ακόμη ζεστά. Τα συνοδεύουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovepastry cake roses almond new recipe
  • steliosparliaros sweetalch glykesalchimiesofficial tbt friends 2005 happy book chocolate strawberry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake lemon limoncello meringue pastrylite burning
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  •       safewatersports