Μάφιν με γιαούρτι και σταφύλια

Αφράτα κεκάκια για το πρωινό μας, για ένα σνακ στο γραφείο ή για κέρασμα με τον καφέ.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 8-10 (ανάλογα με το μέγεθος)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ30΄

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη έως ότου γίνει ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι, το ξύσμα και, στο τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφιν ή σε καραμελόχαρτα. Αν δεν διαθέτουμε, θα βρούμε στο σουπερμάρκετ ατομικά αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης. Τοποθετούμε από πάνω τα σταφύλια, κομμένα στα δύο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 30 λεπτά.

TIP

  • Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε το μείγμα σε μία ενιαία φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε τα μάφιν με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού. Ταιριάζει πολύ το σιρόπι τριαντάφυλλο.
  • Aντί για σταφύλια μπορούμε να βάλουμε άλλα φρούτα, ακόμα και ξερά.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits