Μικρά κέικ με κανέλα και σοκολάτα

Μικρά αφράτα αρωματικά κέικ για να κεράσετε καλεσμένους ή να πάρετε στη δουλειά.

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε και το γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα αδειάζουμε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Γεμίζουμε 8-10 ατομικές φόρμες του κέικ διαμέτρου 7 εκ., αφού πρώτα τοποθετήσουμε στο εσωτερικό τους από ένα καραμελόχαρτο. Βάζουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μπολ μαζί με μερικές σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας πολύ καλά, ώστε να χρωματιστεί η ζάχαρη. Την πασπαλίζουμε πάνω από τα κεκάκια και σε κάθε ένα από αυτά βάζουμε και ένα ξυλάκι κανέλας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί καλά τρυπώντας ένα κέικ με το μαχαίρι· πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, ειδάλλως ψήνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • backstagephotoshootingnbg headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  •    4
  • Cheesecake      cheesecake   !