Μικρά κέικ με κανέλα και σοκολάτα

Μικρά αφράτα αρωματικά κέικ για να κεράσετε καλεσμένους ή να πάρετε στη δουλειά.

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε και το γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα αδειάζουμε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Γεμίζουμε 8-10 ατομικές φόρμες του κέικ διαμέτρου 7 εκ., αφού πρώτα τοποθετήσουμε στο εσωτερικό τους από ένα καραμελόχαρτο. Βάζουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μπολ μαζί με μερικές σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας πολύ καλά, ώστε να χρωματιστεί η ζάχαρη. Την πασπαλίζουμε πάνω από τα κεκάκια και σε κάθε ένα από αυτά βάζουμε και ένα ξυλάκι κανέλας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί καλά τρυπώντας ένα κέικ με το μαχαίρι· πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, ειδάλλως ψήνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake almond chocolate icecream summer greece greecesummer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop icecream vanilla wine redwine
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cheesecake cream raspberry biscuit buttes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets summer2019 grapes
  •   jennybalatsinou vkikilias
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry taem happytogether happypeople inspiration creative becreative andreasgiavridis