Μικρά κέικ με κανέλα και σοκολάτα

Μικρά αφράτα αρωματικά κέικ για να κεράσετε καλεσμένους ή να πάρετε στη δουλειά.

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε και το γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα αδειάζουμε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Γεμίζουμε 8-10 ατομικές φόρμες του κέικ διαμέτρου 7 εκ., αφού πρώτα τοποθετήσουμε στο εσωτερικό τους από ένα καραμελόχαρτο. Βάζουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μπολ μαζί με μερικές σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας πολύ καλά, ώστε να χρωματιστεί η ζάχαρη. Την πασπαλίζουμε πάνω από τα κεκάκια και σε κάθε ένα από αυτά βάζουμε και ένα ξυλάκι κανέλας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί καλά τρυπώντας ένα κέικ με το μαχαίρι· πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, ειδάλλως ψήνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry skaitv skai tv new travel newyear
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake biscuits chocolate birthdaycake athenvoice happybirthday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop hazel cake chocolate rich tasty
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef chocolate ice icesweet christmas new