Ανάποδο κέικ με μπανάνα

Ένα αφράτο και μαλακό κέικ που σερβίρεται με ζεστή σος σοκολάτας.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄

Μπανάνες
Λιώνουμε το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. Κόβουμε τις μπανάνες κάθετα στη μέση και τις βάζουμε στο ταψί. Αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι να παγώσει το βούτυρο. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ.

Κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τους σπόρους της βανίλιας ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα και το γάλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τις μπανάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε το κέικ πάνω σε μια σήτα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τη ζεστή σος σοκολάτας.

Ζεστή σος σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Σερβίρουμε τη σος ζεστή πάνω από κάθε κομμάτι κέικ. Όταν παγώσει θα σφίξει, γι’ αυτό, αν χρειαστεί, τη ζεσταίνουμε ξανά σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe crepes crpe cream rosecream jelly rose
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe carottecake cake walnut spicy creamcheese carotte
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatetart strawberry strawberrychocolate foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweets chocolate cream biscuits vanilla teatime coffetime
  • steliosparliaros sweets traditional paste fruits asian biscuits old new
  • Steliosparliaros sweets coffetime teatime hightea
  • steliosparliaros sea happyday sunday summer blue sky island