Carrot cake με γλυκό καρότο

Μια διαφορετική εκδοχή του αμερικανικού κέικ, με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και γλυκό καρότο ως επικάλυψη.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με την καστανή ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Ρίχνουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμη 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε με τη σειρά το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη). Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε την επιφάνεια με γλυκό του κουταλιού καρότο (για τη συνταγή πατήστε εδώ).

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn