Carrot cake με γλυκό καρότο

Μια διαφορετική εκδοχή του αμερικανικού κέικ, με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και γλυκό καρότο ως επικάλυψη.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με την καστανή ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Ρίχνουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμη 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε με τη σειρά το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη). Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε την επιφάνεια με γλυκό του κουταλιού καρότο (για τη συνταγή πατήστε εδώ).

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion