Carrot cake με γλυκό καρότο

Μια διαφορετική εκδοχή του αμερικανικού κέικ, με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και γλυκό καρότο ως επικάλυψη.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με την καστανή ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Ρίχνουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμη 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε με τη σειρά το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη). Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε την επιφάνεια με γλυκό του κουταλιού καρότο (για τη συνταγή πατήστε εδώ).

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe crepes crpe cream rosecream jelly rose
  • steliosparliaros sweets chocolate cream biscuits vanilla teatime coffetime
  • steliosparliaros sea happyday sunday summer blue sky island
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatetart strawberry strawberrychocolate foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe carottecake cake walnut spicy creamcheese carotte
  • steliosparliaros sweets traditional paste fruits asian biscuits old new
  • Steliosparliaros sweets coffetime teatime hightea