Carrot cake με γλυκό καρότο

Μια διαφορετική εκδοχή του αμερικανικού κέικ, με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και γλυκό καρότο ως επικάλυψη.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με την καστανή ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Ρίχνουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμη 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε με τη σειρά το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη). Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε την επιφάνεια με γλυκό του κουταλιού καρότο (για τη συνταγή πατήστε εδώ).

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv skai travel corfu  blue
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv skai new chania creta
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate chocolatetruffe cacao rum taste
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry creame sweetbread
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate gold birthdaycake
  • steliosparliaros sweetalchemy       Fasting cake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv chania skai soon