Κέικ φράουλας

Ένα ζουμερό κέικ γεμάτο με αρώματα φράουλας, ιδανικό για το πρωινό ή για συνοδευτικό σε κρύο τσάι.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10'
ΨΗΣΙΜΟ50'-60'

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο. Γυρνάμε τις άκρες από το αλουμινόχαρτο γύρω από το τσέρκι και τις τσαλακώνουμε χαμηλά για να το στερεώσουμε εν είδει πάτου. Έπειτα ακουμπάμε το τσέρκι σε ένα ταψί, ώστε ο πάτος να είναι πιο σταθερός.

Εναλλακτικά βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με την ίδια διάμετρο ή μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι· αν αυτό βγαίνει λερωμένο με υπολείμματα νωπής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist