Tourte aux carottes

Ένα πολύ δημοφιλές ελβετικό κέικ καρότου με γλάσο. Το καρότο κάνει το κέικ μαλακό και αφράτο.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψουν. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το καρότο και την αμυγδαλόσκονη, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε με το κορν φλάουρ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν πάουντερ και το ποτό.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε έπειτα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ., βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

Γλάσο
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με τη μαρμελάδα, την οποία απλώνουμε σε λεπτή στρώση. Σε ένα μπολ ανακατεύόυμε την άχνη με το χυμό λεμονιού με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο και μ’αυτό γλασάρουμε το κέικ. Αφήνουμε κατά μέρος να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pineapple cake lovepastry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry valrhona chocolate friend alainchartier valrhonafrance tainlhermitage
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white