Tourte aux carottes

Ένα πολύ δημοφιλές ελβετικό κέικ καρότου με γλάσο. Το καρότο κάνει το κέικ μαλακό και αφράτο.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψουν. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το καρότο και την αμυγδαλόσκονη, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε με το κορν φλάουρ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν πάουντερ και το ποτό.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε έπειτα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ., βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

Γλάσο
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με τη μαρμελάδα, την οποία απλώνουμε σε λεπτή στρώση. Σε ένα μπολ ανακατεύόυμε την άχνη με το χυμό λεμονιού με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο και μ’αυτό γλασάρουμε το κέικ. Αφήνουμε κατά μέρος να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cake pralin gold happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate whitechocolate milkchocolate coffret almond
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate fasting peanut peanutbutter new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake icecream fruit vanilla almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon biscuits meringue sweetalchemy pastrychef pastylife