Tourte aux carottes

Ένα πολύ δημοφιλές ελβετικό κέικ καρότου με γλάσο. Το καρότο κάνει το κέικ μαλακό και αφράτο.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψουν. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το καρότο και την αμυγδαλόσκονη, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε με το κορν φλάουρ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν πάουντερ και το ποτό.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε έπειτα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ., βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

Γλάσο
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με τη μαρμελάδα, την οποία απλώνουμε σε λεπτή στρώση. Σε ένα μπολ ανακατεύόυμε την άχνη με το χυμό λεμονιού με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο και μ’αυτό γλασάρουμε το κέικ. Αφήνουμε κατά μέρος να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake lemon limoncello meringue pastrylite burning
  • steliosparliaros sweetalch glykesalchimiesofficial tbt friends 2005 happy book chocolate strawberry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovepastry cake roses almond new recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  •       safewatersports