Κέικ µε ανθότυρο και κεράσια

Τα κεράσια συναντούν το ανθότυρο σε αυτό το ελαφρύ κέικ.

ΜΕΡΙΔΕΣ9-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟ40'

Χτυπάµε στο µίξερ µε το φτερό το βούτυρο µε την άχνη, το µέλι και το ανθότυρο µέχρι να αφρατέψει το µείγµα. Προσθέτουµε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπηµα. Μόλις ενσωµατωθούν, σταµατάµε το µίξερ και ρίχνουµε το αλεύρι ανακατεύοντας µε µια µαρίζ. Στο τέλος βάζουµε τα κεράσια και ανακατεύουµε. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ. ή ένα στρογγυλό διαµέτρου 22 εκ. Αδειάζουµε εκεί το µείγµα και το ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Δοκιµάζουµε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα µαχαίρι: Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό, αλλιώς ψήνουµε ακόµα λίγο και ξαναδοκιµάζουµε τρυπώντας σε άλλο σηµείο. Αφήνουµε το γλυκό να κρυώσει και το ξεφορµάρουµε. Αν θέλουµε, πασπαλίζουµε µε λίγη ζάχαρη άχνη.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry valrhona chocolate friend alainchartier valrhonafrance tainlhermitage
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pineapple cake lovepastry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea