Κέικ µε ανθότυρο και κεράσια

Τα κεράσια συναντούν το ανθότυρο σε αυτό το ελαφρύ κέικ.

ΜΕΡΙΔΕΣ9-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟ40'

Χτυπάµε στο µίξερ µε το φτερό το βούτυρο µε την άχνη, το µέλι και το ανθότυρο µέχρι να αφρατέψει το µείγµα. Προσθέτουµε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπηµα. Μόλις ενσωµατωθούν, σταµατάµε το µίξερ και ρίχνουµε το αλεύρι ανακατεύοντας µε µια µαρίζ. Στο τέλος βάζουµε τα κεράσια και ανακατεύουµε. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ. ή ένα στρογγυλό διαµέτρου 22 εκ. Αδειάζουµε εκεί το µείγµα και το ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Δοκιµάζουµε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα µαχαίρι: Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό, αλλιώς ψήνουµε ακόµα λίγο και ξαναδοκιµάζουµε τρυπώντας σε άλλο σηµείο. Αφήνουµε το γλυκό να κρυώσει και το ξεφορµάρουµε. Αν θέλουµε, πασπαλίζουµε µε λίγη ζάχαρη άχνη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball