Κέικ µε ανθότυρο και κεράσια

Τα κεράσια συναντούν το ανθότυρο σε αυτό το ελαφρύ κέικ.

ΜΕΡΙΔΕΣ9-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟ40'

Χτυπάµε στο µίξερ µε το φτερό το βούτυρο µε την άχνη, το µέλι και το ανθότυρο µέχρι να αφρατέψει το µείγµα. Προσθέτουµε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπηµα. Μόλις ενσωµατωθούν, σταµατάµε το µίξερ και ρίχνουµε το αλεύρι ανακατεύοντας µε µια µαρίζ. Στο τέλος βάζουµε τα κεράσια και ανακατεύουµε. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ. ή ένα στρογγυλό διαµέτρου 22 εκ. Αδειάζουµε εκεί το µείγµα και το ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Δοκιµάζουµε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα µαχαίρι: Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό, αλλιώς ψήνουµε ακόµα λίγο και ξαναδοκιµάζουµε τρυπώντας σε άλλο σηµείο. Αφήνουµε το γλυκό να κρυώσει και το ξεφορµάρουµε. Αν θέλουµε, πασπαλίζουµε µε λίγη ζάχαρη άχνη.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends