Κέικ πορτοκαλιού με φλούδες πορτοκαλιού

Γίνεται με πουρέ από ολόκληρα πορτοκάλια, γι’ αυτό έχει υπέροχο άρωμα και πολύ μαλακή και υγρή ψίχα.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ45΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Κέικ
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που να τα καλύπτει. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα πορτοκάλια (θα πρέπει να τρυπιούνται εύκολα). Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα. Αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και ρίχνουμε τα πορτοκάλια -μαζί με όσο χυμό έβγαλαν κατά το κόψιμο- στο μπλέντερ. Τα πολτοποιούμε καλά. Προσθέτουμε στο μπλέντερ (ή τα αδειάζουμε όλα μαζί στον κάδο του μίξερ) το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, την αμυγδαλόσκονη και, στο τέλος, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ομοιογενοποιούμε καλά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ διαμέτρου 24 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα. Αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Η υφή του είναι αρκετά υγρή και μαλακή όπως στα φοντάν και δεν θυμίζει τα κλασικά αφράτα κέικ. Σερβίρεται με φλούδες πορτοκαλιού.

Φλούδες
Πλένουμε μερικά πορτοκάλια και τα ξύνουμε με μία ξύστρα (ειδικό εργαλείο που βγάζει τη φλούδα του πορτοκαλιού σαν μακαρόνι). Εναλλακτικά, τα καθαρίζουμε με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα καρότα, φροντίζοντας να παίρνουμε μόνο την εξωτερική φλούδα, χωρίς την άσπρη μεμβράνη. Έπειτα κόβουμε τη φλούδα σε κορδελάκια, σαν σπίρτα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το χυμό, το νερό και τις φλούδες. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και μ’ αυτές σερβίρουμε το κέικ.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for