Σιροπιαστό κέικ με εσπεριδοειδή

Ζουμερό, αφράτο, αρωματικό. Ένα κέικ για κάθε περίσταση και για κάθε εποχή.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την αμυγδαλόσκονη ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, σκορπίζουμε στην επιφάνεια το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σιροπιάζουμε το κρύο κέικ με το σιρόπι ζεστό. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece