Σιροπιαστό κέικ με εσπεριδοειδή

Ζουμερό, αφράτο, αρωματικό. Ένα κέικ για κάθε περίσταση και για κάθε εποχή.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την αμυγδαλόσκονη ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, σκορπίζουμε στην επιφάνεια το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σιροπιάζουμε το κρύο κέικ με το σιρόπι ζεστό. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for